Muistilista talviaktiviteettejä varten

Usein suomalaiset ihailevat uutisista kuinka Lappi täyttyy talvisin ulkomaalaisista matkailijoista ja kuinka he pääsevät kokemaan unohtumattomia elämyksiä esimerkiksi lumikenkäilyn, huskysafarien ja moottorikelkkailun merkeissä. Kuitenkin monet näistä aktiviteeteistä jäävät meiltä suomalaisilta itseltämme kokematta. Milloin viimeksi oletkaan nähnyt revontulet luonnon rauhassa hiihtäen tai istunut koiravaljakon kyydissä maisemia ihaillen.

Lapin luonto ja Ivalo tarjoaa unohtumattomia elämyksiä jokaiseen makuun, myös muille kuin kauempaa tulleille turisteille. Kylmyys unohtuu hetkessä, kun on mielekästä tekemistä ja oikeanlaiset varusteet. Ivalo on yksi parhaista paikoista ihailla revontulia, tehdä retki moottorikelkan selässä tai lähteä rauhalliselle matkalle lumikenkäillen.

Mitä tulee muistaa suunnitellessasi aktiviteettejä Hotelli Ujevaaran vierailullasi?

1. Varaa ajoissa!

Aktiviteetit varataan hyvin usein jo matkaa varatessa ja matkat varataan hyvin pitkälle, varsinkin ulkomaalaisten turistien toimesta. Suosittelemmekin että otat meihin yhteyttä mahdollisimman pian varauksestasi, jotta saamme varmasti halauamasi aktiviteetit järjestettyä.

2. Oikeanlainen varustus

Muista varustautua oikein aktiviteettejä varten. Mikäli varustus mietityttää, ota yhteyttä meihin ja selvitämme tarvittaessa yhteistyökumppaneiltamme minkälaisiin olosuhteisiin sinun tulee varautua. Suomen sää on tunnetusti vaikeasti ennustettava ja sääolosuhteet saattavat muuttua nopeasti. Matkaa suunnitellessa saattaa talvi vaikuttaa lauhalta, mutta matkan aikana paukkupakkaset saattavat yllättää. Parhaiten voit varautua sääolosuhteiden muutokseen kunnollisella kerrospukeutumisella. Varaa siis matkaan useammasta kerroksesta koostuva varustus, jota voit keventää tarvittaessa myös aktiviteettien aikana. Kannattaa myös huomioida eri aktiviteettien luonne. Koira reen kyydissä vauhdissa ja viimassa paikalleen istuen ovat olosuhteet aivan erilaiset kuin lumikenkäillessä omin voimin.

3. Omat valmiudet ja tietotaito

Monesti omatoiminen toiminta ilman eri opastusta vaikuttaa miellyttävälle vaihtoehdolle. Kannattaa kuitenkin muistaa ottaa realistisesti huomioon oma kokemus ja osaamistaso. Mikäli et tunne paikallista luontoa, etkä omaa kokemusta esimerkiksi lumikenkäilystä emme suosittele että ryntäät omin päin pohjoiseen luontoon. Harkitse siis oletko varmasti valmis omatoimiseen retkeen haastavissa olosuhteissa.

4. Huomioi välimatkat ja siirtymät

Älä suunnittele liian tiukkaa aikataulua matkallesi. Huomioi mahdolliset siirtymät eri aktiviteettien välillä ja siirtymiin vaikuttavat sääolosuhteet. Mikäli liikut omalla autolla, ei pelkkä välimatka välttämättä kerro matkan todellisesta luonteesta tarpeeksi mikäli alue on sinulle muuten tuntematonta. Mikäli suunnittelemasi aikataulu mietityttää, ota yhteyttä meihin ja neuvomme sinua parhaan kykymme mukaan. Muista myös jättää aikaa rentoutumiseen, jotta et joudu turhaan stressaamaan aikatauluista lomasi aikana.

5. Ole rohkea ja kokeile

Opastetut aktiviteetit toteutetaan ammattitaitoisten oppaiden toimesta ja niille ei ole tarvittavaa lähtötasoa tai vaatimuksia. Älä siis turhaan murehdi ja lähde avoimin mielin kohti uusia kokemuksia.